Thursday, November 27, 2014

Jalan-jalan menikmati alam...

Dua tiga hari ni... Kami jalan-jalan menikmati keindahan alam semulajadi. Selain ke Pantai Murni lunch picnic... Kami jalan-jalan kawasan sekitar... Macam-macam ada... Lembah Bujang, Rekreasi Sri Perigi,  Rekreasi Titi Hayun, Rekreasi Tupah dan Rekreasi Batu Hampar. Tapi Batu Hampar ni macam da lama terbiar dan tak terjaga... Fasiliti yang ada seperti pondok, titi, board-walk dah patah, reput tidak dibaiki.... 

Mula- mula kami ke Lembah Bujang. Dah pernah datang tahun lepas dan diorang pun masih ingat apa yang ada kat situ. Jadi kita buat aktiviti lain pula dari yang sebelum ini... Sebelum ini kita melawat museum batu dan batu-batu....


Kali ini ajak mereka main air pula... Pada awal nya semua x nak... Macam-macam tanya... Bole ke? Tak kotor ke? Ni air apa? Bagi pegang... Bagi rendam kaki... Main kat small stream... 


Lepas tu... Pantang nampak air... Nak masuk rendam kaki katanya... Pastu ajak masuk air ... Mandi... Mereka seronok tapi takut... Dan akhirnya jenuh ajak keluar... Tak nak balik... Dah mengigil dan biru pun tak nak keluar... Siap nangis2 lagi si abang tak nak balik, nak mandi lagi... Hehehe

Balik rumah & sepanjang perjalanan... Kakak tak habis2... "Mama, kenapa Balqis rasa bila Balqis jalan macam air tarik2?". First time mandi sungai... Mabuk kot fikir aku... :)

Dua hari selepas itu. Kami ke Pantai Murni picnic... + sambut birthday Kakak. 

Lepas tu jalan-jalan...

Titi Hayun: Ok... Nice spot for family picnic... Ramai orang ... Ada kedai, homestay dan chelet.


Sri Perigi: air terjun yang sangat cantik... Tapi tak sesuai untuk famili yang ada anak kecil macam kami... Ada homestay berdekatan.

Batu Hampar: sungai cantik tapi kawasan tak terjaga.


Tupah: sungai yang panjang dan spot picnic boleh pilih... Sebab sungai yang panjang dan selesa untuk famili berkelah dan mandi. 

Kami berhenti berehat dan main air.


Kakak hepi... Walaupun x de kek... :)

5 comments:

Manton Angus Angus said...

AS you kept your title this blog is a little world. You structured your content here in exact manner and I like it well. Good and expect more from you here.
Custom essay writing service

Aaron Baker said...

I read what you published, I recently played a game and you want to share with you.Now that you have a few skins. It's time for the fun part. Betting! Head on over to CSGO Skins Lounge and sign in through steam. On the home page will be a list of upcoming tournament matches. Look for something with very safe odds (80-90+%). Find a game you like and click on it to place a bet. Once you're confirmed your bet you'll receive a trade offer from one of their bots. Accept it to activate the bet.
If the payout isn't very high for your bet, you may end up just getting your items back. Keep trying until you make a profit. Don't get impatient and bet on something with lower odds to get a higher payout. Always bet safe.

شركة ركن الهدى said...


شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة تنظيف موكيت بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالدمام
شركة تنظيف ستائر بالدمام
شركة تنظيف كنب بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة عزل اسطح بالدمام
شركة عزل خزانات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالدمام

Alaamah eg1 said...



شركة عزل اسطح بالخرج
شركة عزل خزانات بالخرج
شركة نقل اثاث بالخرج
شركة تنظيف قصور بالخرج
شركة تنظيف شقق بالخرج

عبده العمراوى said...

شركة امست لمكافحة الحشرات بالخبر