Wednesday, May 06, 2009

being buzy lately...

Well still busy though today... but since my boss not in... pressure buat kerja tue kurang skit.. hihihihi.. gelak jahat.. bolela mem"paste" apa yang telah ditaip lunch tadi.. :)

Banyak sebenarnya nak cerita.. tapi tak tertulis kat sini... first of all I nak wish Congratulations! to my dearest friends (both mummy & daddy) Naa & Zaidan for new baby girl.... A’an for second baby boy...



* Drag from zaidan’s FB (Zea Zulaika)

Secondly... regarding “war baby wearing vs baby strolling” I’ve read in zoora’s blog... mmm... I agreed to her opinion... well for me I prefer both depends on where we’re going. But most of the time I’ll be wearing my baby... One reason is she dislikes being in stroller. She wants to see or feel our present all the time. But when she sleeping I would prefer to put her in her stroller... penat dukung... b’coz she won’t be sleeping while I’m wearing her.... About comparing and understatement of other’s child is no no... different child – different growth level and learning stage... macam kita gak... bukan semua cekap... mm... being a mother memang kene banyak sabar... kadang nak marah jer orang yang compare-compare nie....


About me... mmm... tak der apa yang menarik kot for the time being... Cuma sekarang tengah berusaha untuk menurunkan berat badan yang telah meningkat naik dengan jayanya.... Update about my little princess... sekarang Balqis dah mula bunga-bunga nak merangkak... suka angkat bontot tinggi-tinggi dan slide ke depan... orang menyulur dia tak... menyelidekan diri pulak... macam-macam stail la... dah boleh 5-6 kali angkat badan macam nak merangkak... tapi tak seimbang dan terguling... pastu marah sorang-sorang sb apa dia nak buat tak jadi... mula lah marahkan segala teddy bear & mainan dia kat cot tue... dia bebel-bebel sambil gigit-gigit apa yang dia capai... (macam aku jer bila marah... hehehehe.. serang teddy bear.... sambil membebel).... apala lagi perangai aku yang dia amik.. hopefully not yang tak elok.. :P

*Hope to have this room for Balqis....

mmm... tengah mencari-cari idea how to arrange my home, and still think of buying one... (still calculating our financial-so far tak cukup... so got to sewa for time being). Thinking to rearrange my house yang penuh dengan barang dan bakal dilambakkan dengan all my stuff from mama’s house.... still wondering when will I be complete transferring all my stuff.... Banyak giler... All my old toys, teddy bears, books, gifts & albums ... and I think there’s more... mmm... drawings.... models...

tata for now.. Later I’ll be continue... got to got attend meeting...

6 comments:

nhayatiz said...

dulu skmt, tahun bila?

farra said...

mmm... darjah 5 tahun 1991
skmt dari darjah 1 sampai 5... kenapa??

nhayatiz said...

lahir thn bila erk? kita pun skmt lu...

farra said...

tahun 1980

nhayatiz said...

junior kita la ni.....keep in touch yaa!

aha...ingat tak batch awak farah, yang badan dia besar2 gtu....pernah la jpa kat kuantan...dia cikgu rasa....mmmm...azlin batch awak igt tak?

farra said...

ingat...